Samenwerking Urbannerdam

GETGRIPP en Urbannerdam slaan de handen ineen voor frisse ideeen en waardevolle projecten in de stad

In de nieuwe stadsontwikkeling is behoefte aan een maatschappelijk bewuste aanpak, dapper ondernemerschap en slimme samenwerking. Daarom gaan zelfbouw adviseur Urbannerdam en projectontwikkelaar GETGRIPP samenwerken. Om op specifieke plekken en projecten samen een creatieve en daadkrachtige initiatiefnemer in stadsontwikkeling te kunnen zijn.

Wat (blijven we) doen en deden we al?

Urbannerdam werkt al ruim 15 jaar aan projecten in (collectief) particulier opdrachtgeverschap, zowel renovatie als nieuwbouw. In heel Nederland van 5 tot 55 woningen, van starters tot senioren en van binnenstad tot boerenpolder. Urbannerdam werkte de afgelopen jaren aan vernieuwende projecten, zoals de Rotterdamse Klushuizen, de Klusflat aan de Amsterdamse Klarenstraat, De Riethof Woerden, Baarle Bouwt Collectief en de Omscholing in Rotterdam.

GETGRIPP is een maatschappelijk betrokken vastgoedontwikkelaar en –investeerder. Met een bedrijfskundige kijk en enthousiasme voor bijzondere opgaven zoekt GETGRIPP altijd naar verbinding tussen het product en de eindgebruiker. GETGRIPP werkte de afgelopen jaren aan de ontwikkeling en exploitatie van het Dorpskantoor in Rijnsburg, gezondheidscentra Middelburg en Amersfoort, woontoren de Seattle op de Wilhelminapier en het Waterbusplein in Hendrik-Ido-Ambacht.

Welke frisse ideeën?

Door deze samenwerking kunnen we meer en beter initiatief nemen in stadsontwikkeling. En dan vooral in wonen, combinaties met wonen én maatschappelijke functies. We creëren waarde waar anderen dit niet voor mogelijk houden. We zorgen dat we de lokale vraag en situatie goed kennen en begrijpen. En nemen de eindgebruiker serieus. Ook als mede-ontwikkelaar. We enthousiasmeren mogelijk geïnteresseerden en verbinden belanghebbenden. Bedenken een sterk concept om het project goed te kunnen ontwikkelen. Vormen multidisciplinaire coalities per project. En we houden vol, durven positie te nemen en te participeren, en blijven daarmee zo lang als nodig betrokken.

En wat gaan we dan samen doen?

We richten ons op de oude en nieuwe opgaven die ontstaan door de terugtrekkende overheid, woningcorporaties en institutionele beleggers. We kijken naar herontwikkeling van ongebruikte panden en percelen in de stad. Zo veel mogelijk samen met de eindgebruikers zodat de woon- werk- of verblijfsruimte optimaal aan hun wensen zal voldoen.

De komende tijd werken we een aantal concrete concepten uit, waar we locaties bij zoeken. En we onderzoeken een flink aantal locaties op mogelijkheden voor herontwikkeling naar de gezamenlijke ideeën, in Rotterdam, Amsterdam, Drechtsteden en Amersfoort. Ons doel is om binnen een half jaar samen een concreet vastgoedproject te lanceren.

Meedoen of meer weten?

We zoeken plekken, panden en dromen, maar ook doeners, denkers en durfals, die met ons willen (mee)ontwikkelen. Heb je een tip of wil je meer weten van onze lopende initiatieven, neem dan contact op met Maaike Schravesande, de coördinator van de samenwerking en werkzaam bij beide bedrijven, via 06 38717616 of m.schravesande@urbannerdam.nl Meer over Urbannerdam op www.urbannerdam.nl en meer over GETGRIPP via www.getgripp.nl.

YOUR COMMENT