Joost Grootenhuis

Na een kortdurende studie rechten in Leiden en 5 keer uitgeloot voor de studie medicijnen is hij in 1998 begonnen aan de studie bouwkunde aan de TU Delft. Naast deze studie werkte hij 4 dagen in de week als opzichter bij de bouw van Stadhuis Alphen aan den Rijn om direct praktijk ervaring op te doen. In 2003 is hij gestart als projectmanger bij Draaijer&Partners, waar hij onder andere meewerkte aan diverse projecten zoals het Musical theater van Van den Ende, ontwikkeling van het SEIN terrein in Heemstede en diverse grondexploitaties voor Woningcoöperaties en gemeenten.

Begin 2005 studeerde hij af in de richting Bouwmanagement en Vastgoedbeheer en werd medior procesmanager, onder andere voor het centrumplan in Sint-Michielsgestel. In 2006 start hij bij TCN Cares als Asset Developer (ontwikkelaar) voor de grootschalige projecten als Health Park Utrecht, Care Campus Zwolle en Senior Living Bergambacht. In 2008 wordt hij als programma directeur verantwoordelijk voor de businessunit TCN Cares en TCN@Home. Eind 2009 is door de reorganisatie binnen TCN de herontwikkeling van het bedrijventerrein Cartesius en Weesp in Utrecht ook in de businessunit opgenomen.

In juni 2011 heeft hij samen met Jeroen Plaisier GETGRIPP opgericht.

Naast het ontwikkelingsvak is hij altijd sterk betrokken gebleven bij de ontwikkeling van studenten en het als spreker deelnemen, danwel organiseren van congressen en opleidingstrajecten.

Curriculum Vitae Grootenhuis